Børglum Kloster

- et kig ind i middelalderen

En frisk cykeltur og du træder næsten ind i middelalderen på Børglum Kloster. Klosteret og dens beboere har været en del af en prominent historie på stedet. Det vides ikke, hvornår det første egentlige kloster blev oprettet på Børglum. Men allerede efter 1060, da der blev oprettet et bispesæde, går man ud fra, at der i hvert fald har været et klosterlignende samfund tilknyttet bispesædet.

Du kan læse mere om Børglum Kloster på www.boerglumkloster.dk

NB: Det siges, at den seneste biskop, Stygge Krumpen, går igen på klostret den dag i dag, så et besøg er på eget ansvar…

Rubjerg Knude

Rubjerg Knude, et smukt og facinerende naturfænomen

Rubjerg Knude ligger 20 km. fra vores camping plads, så er du frisk i benene efter besøget på Børglum Kloster, er det helt klart turen tværs over kommunen værd.

På Rubjerg Knude ligger Rubjerg Fyr, et delvist tilsandet fyr, som blev opført i 1900, og som blev taget ud af drift pga. sandflugt i 1968. Rubjerg Knude er et fascinerende og smukt naturfænomen, og der er en storslået udsigt ud over hav og land.

Kampen mod sandflugten er nu opgivet og bygningen vil i løbet af de næste år sande til. Scenariet ændres derfor drastisk fra år til år, og kan besøges igen og igen.

Løkken By

En charmerende badeby
fuld af liv og indkøbsmuligheder

Løkken by ligger kun 2 km væk fra campingpladsen. Løkken, som har mange forretninger, restauranter og et levende strandmiljø, er en af de mest spændende og hyggeligste badebyer i Nordjylland.
Om dagen kan du gå en tur på torvet i byens centrum og opleve den helt specielle stemning som f.eks. i butikken Bolcheriet, hvor du kan se lækre og farvestrålende bolsjer blive håndlavet og solgt. En anden mulighed er at tage en tur i klitterne, hvor du finder nogle af byens varetegn som vandtårnet, signalmasten og sømærket.
Og når du alligevel er på camping i Nordjylland, så er det oplagt at opleve det pulserende aften- og natteliv i Løkken, hvor du både kan forkæle din mave og din gane.
Find flere turistinformationer om Løkken her, som du kan få glæde af, når du er på camping i Nordjylland.

Løkken Strand

Vesterhavet - brede hvide sandstrande

Et af Løkkens kendetegn er den brede hvide sandstrand, der adskiller byen fra det brusende Vesterhav. Der er direkte adgang fra Løkken by, hvor man kommer ned til de karakteristiske hvide badehuse.

Fra Løkken Klit Camping og Hytteby er der kun små 10 minutters gang ned til stranden, og den foregår på behagelige og naturskønne gangstier. Du kan vælge at tage en dejlig dukkert i det blå, gå en tur med familien langs bølgerne og klitterne eller nyde synet af den betagende flotte solnedgang. På Løkken strand ligger der et hav af oplevelser og venter!

På stranden inde ved byen er der fem erhvervsfiskerbåde, men der ligger også to smukke og velbevarede gamle fiskerbåde Marie og Stjernen.
De ejes af hver sit bådelaug som sørger for vedligeholdelse, og bådene bliver brugt til lystsejlads og tursejladser for medlemmer af lauget. Begge er de selskrevne som motiv, når turisterne skal have billeder med hjem.
Utallige er også de børn, som har fået lov at komme ombord, når der leges sørøver i efterårsferien.

Køb frisk fisk direkte på stranden ved Molen

I Løkken kan du købe din fisk direkte fra fiskerne, når de i løbet af dagen lander fangsten på stranden. Du kan besøge fiskerne på stranden – og som noget nyt kan du få sms-besked om, hvornår de lander fisken.
Den nye sms-service gennem havfriskfisk.dk tilbydes af 5 skippere og når du er tilmeldt sms-servicen får du af vide, hvornår de sælger deres fisk og hvilke fisk de sælger.

Send en sms til 5338 1000 med teksten : havn loekken.

Eller følg med på den nye hjemmeside havfriskfisk.dk

virtuel-rundtur

Se 360o fotos af hytten i den
virtuelle rundtur. Klik her

Gå - og cykelture

Vandrestier i Løkken
– her kan du opleve den fascinerende natur og lokalhistorie på egen hånd.

Den grønne rute fører dig gennem den historiske midtby i Løkken.
Her kommer du forbi en række historiske seværdigheder og flotte udsigtspunkter.
Download PDF Kløversti grøn rute 2,7 km eller find den på Endomondo.com hvor den hedder “Kløversti, Løkken by”

Den blå rute fører til Furreby mod nord.
Her passerer man fiskekutterne på stranden, kystfiskerimuseet, de tyske bunkers og flere andre seværdigheder.
Download PDF Kløversti blå rute 5 km eller find den på Endomondo.com hvor den hedder “Kløversti, Løkken, 5km”

Den røde rute fører sydpå til Nybæk Plantage.
Denne rute vil vi anbefale man starter direkte fra campingpladsen, og op til Nybæk Plantage.
Download PDF Kløversti Rød rute 7,2 km eller find den på Endomondo.com hvor den hedder “Kløversti, Løkken, 7km”

Den sorte rute fører dig nordpå langs stranden og klinten til Nr. Lyngby.
Turen ud foregår ad stranden og hjem – turen langs klinten og gennem Løkkens nordlige bydel.
Download PDF Kløversti Sort rute 11 km eller find den på Endomondo.com hvor den hedder “Kløversti, Løkken, 11 km ”

 

Nybæk Plantage

Nybæk Plantage er et fladt og smuk landskab, som er karakteristisk for et vestjysk klitområde, med stier som passere både åbne områder, skov, mose og søer. Du kan med fordel også gå en tur inde i plantagen, nyde en madpakke foran plantagen eller tag hunden med i hundeskoven. Der er mange muligheder.

Der er bl.a. også en rute med en mobil-quiz. Du kan finde linket på findveji.dk eller i folderen ved at skanne QR-koden.  Der er 9 poster på ruten, med hver sit spørgsmål man skal besvare.
Denne tur er velegnet for barnevogne og dårligt gående.

 

Cykelruter i og omkring Løkken

På Løkken Turistbureau har de lavet et par forslag til cykelture i og omkring Løkken, som fører dig forbi nogle af områdets storslåede udsigter og landsbyer.
Ruterne er af forskellig sværhedsgrad og er ikke markeret med officielle skilte.

Download ruterne her eller find dem på Endomondo.com

Cykeltur 1: Løkken – Ingstrup – Vrensted ca. 19 km

Cykeltur 2: Løkken – Børglum Kloster – Nr. Lyngby ca. 18 km

Action House

Sjov og Action for hele familien

I Action House tilbydes et væld af forskellige aktiviteter, så som:

  • Danmarks 3. største gokart bane, der er 437 m lang med plads til 16 gokarts ad gangen.
  • Der er mulighed for at børn helt ned til 7 år (dog 120 cm høj) kan kører på banen enten alene eller sammen med andre børn og forældre.
  • Bowlinghal med fuldautomatiske børnebaner på allebanerne.
  • Lasergame med plads til op til 30 personer og 6 forskellige farver hold samtidigt.
  • Indendørs paintball (vi bruger ikke maling, men softball)
  • Laser Hunt skydesimulator, hvor du kan slippe den indre jæger løs.
  • Legeland med legezone for de mindste, som med garanti vil være et stort hit til f.eks. at holde børnefødselsdag i Action House.

Kombinere disse aktiviteter med  lækker spisning i vores restaurant, hvor vi kan lave alt hvad hjertet begærer fra vores daglige a la carte til lækre selskabs menuer og buffeter. Alt er selvfølgelig hjemmelavet.

Gæster fra Løkken Klit Camping får 10% i rabat på alle aktiviteter – mod fremvisning af chipkort.

Restaurant Løkken Badehotel

Midt på Torvet i Løkken finder du Restaurant Løkken Badehotel.

Her sætter forpagter Michael Larsen og resten af personalet en ære i, at maden er tilberedt af friske råvarer af høj kvalitet, da det er en afgørende faktor for det endelige resultat. Et af de særlige kendetegn er, at der altid er rigeligt på tallerkenen.

På Restaurant Løkken Badehotel kombinerer de deres menukort med en gourmet menu, som vi skifter med jævne mellemrum. Det er til stor glæde for både gæster og til inspiration for kokkene.

Du kan læse mere på www.restaurantlb.dk.

Gæster fra Løkken Klit Camping og Hytteby får 10% i rabat.

Bolcheriet

Alle har en favorit - hvad er din?

Ét af Danmarks flotteste bolchekogerier og bolcheforretninger ligger i Løkken. Her bliver bolcher og karameller lavet i hånden og koges op over åben ild foran publikum.

Dine sanser bliver budt på kvalitetsoplevelser, når du skal smage dig frem til din favorit. Uanset om du er et lakridsmenneske eller et frugtmenneske er der helt sikkert nogle bolcher, som passer lige til din smag.

Kig forbi og se, hvordan dine favoritbolcher kommer til verden. Hvem ved – måske bliver du fristet til at kaste dig ud i nye smagsnuancer.

Bliv endnu mere fristet på www.bolcheriet.dk

Fårup Sommerland

Kombiner Fårup Sommerland med camping

I Fårup Sommerland er der en skov af forlystelser for både store og små. Her er alt, hvad familien skal bruge for at få en rigtig sjov dag sammen.

Løkken Klit Camping og Hytteby samarbejder med Fårup Sommerland og kan give dig nogle attraktive tilbud, bestående af besøg i Fårup Sommerland og camping hos os.

Fårup Sommerland og camping pakken kan også kombineres med teltferie.

Læs mere her.

Praktisk info

Fårup Sommerland ligger ca. 10 km fra campingpladsen.

Fårup Sommerland
Pirupvejen 147
9492 Blokhus
Tlf: 98 88 16 00

Nordsøen Oceanarium

Velkommen i dybet

Nordsøen Oceanarium er Nordeuropas største akvarium med masser af oplevelser. Her kan du komme helt tæt på livet under vandoverfladen i Nordsøen. Du går lige ind i dybet, hvor du kan opleve 2-3000 fisk, sælariet, daglige fodringer af sæler i oceanariets 4.5 mio. liter vand.

Se også skelettet fra den 17,4 meter store finhval, som strandede på Blokhus strand i februar 2016. Lær mere om det store dyr, og hvorfor det strandede.

Du kan læse mere om Nordsøen Oceanarium på www.nordsoenoceanarium.dk

 

Praktisk info

Der er ca. 40 minutters kørsel til Oceanariet.

Nordsøen Oceanarium
Willemoesvej 5
9850 Hirtshals

 

Feriecenter Nordsøen

Subtropisk indendørs badeland

På Feriecenter Nordsøen i Blokhus = Danland i Blokhus kun ca. 14 km fra Løkken Klit Camping, finder I et lækkert subtropisk indendørs badeland, der har åbent hele året rundt.

Her kan I hygge jer med en 40 m lang rutsjebane, modstrømskanal, varmt børnebassin og spabad.

Når I bor på Løkken Klit Camping kan I komme ind til rabatpris.

Normal pris:
Voksne                kr. 75,-
Børn 4 – 12 år     kr. 60,-
Børn 0 – 3 år      kr.   0,-

Alle kommer – mod fremvisning af chipkort fra Løkken Klit Camping – ind til kr. 50,- pr. person (børn 0 – 3 år gratis)

Vær opmærksom på varierende åbningstider i badelandet: Se åbningstiderne her

Family Farm Fun Park

Kom tæt på dyrene i Family Farm Fun Park

Family Farm Fun Park i Vittrup er en oplevelsespark for hele familien. Her får både børn og voksne en sjov og anderledes oplevelse. Foruden mange forskellige tamme og børnevenlige dyr samt gode legemuligheder byder stedet også på spændende aktiviteter som ponyridning, traktorvognkørsel/mød Lyngby Søuhyre, vandcykler og ekstra aktiviteter i skoleferier, f.eks. ”kaninhop konkurrence” og chihuahua hundeshow.

I de sidste år er stedet udvidet med minifodboldgolfbane, chihuahua rally, marsvin by, 4-personers Dinocars m.m., og der er flere nyheder på vej i den kommende sæson. Kom og nyd parkens flotte naturomgivelser og slap af i den hyggelige café i pauserne.

Læs mere her.

Få 10% rabat ved fremvisning af chipkortet fra vores campingplads. Tilbuddet gælder for max. 5 personer.