Camping er tid til nærvær – Christina Hembo

Camping er tid til nærvær

Artikel fra Oplev Danmark – Magasinet for danske campinggæster. Bragt i sommeren 2017 – Af: Charlotte Nygaard • Foto: Privat

Christina Hembo har seks år i træk lejet campingvogn på løkken Klit Camping. En ferieform, hun ikke er bleg for at kalde for den bedste.

Campingferie er rigtig hyggelig familieferie. Man kommer hinanden meget mere ved, fordi man trods alt lever på begrænset plads.

De fleste sætter Christina Hembo i forbindelse med CHRISTINA Jewelry & Watches læder- og sølvarmbånd med feminine charms, diamantbesatte armbåndsure og for sin tredjeplads i TV2’s Vild med Dans i 2010.

Det er derfor nok de færreste, der ved, at den 39-årige ur- og smykkedesigner og mor til Sophie på 12 år og Marcus på 10 år også har en indre campist boende i sig. En cam­pist, der i de seneste seks år har fået fuldt afløb ved den lille nordjyske campingplads, Løkken Klit Camping.

Fra hytter til campingvogn

– Faktisk var det min mand, Claus, der i sin tid luftede tanken om at tage på camping i sommerferien. Jeg var nok lidt mere skeptisk ved tanken om at tilbringe en uge under de små forhold, en campingvogn har, fortæller hun.

Hendes første indskydelse var derfor at takke nej til sin mand. Hvis det skulle være campingferie, ville hun hellere leje en hytte.

– Jeg begyndte derfor at kigge på muligheder inden for hytter og fandt Løkken Klit Camping. Da jeg kiggede på hytterne, blev jeg noget overrasket over, hvor små og dyre de var. Til gengæld blev jeg positivt overrasket over de campingvogne, man kun-ne leje, for de var jo både større og billigere end hytterne, siger hun med et grin.

Solopgang over Monument Valley

Skepsissen blev derfor hurtigt vendt til begejstring – ikke mindst båret på vej af hendes glade minder om de få campingture, hun var på som barn med sine forældre.

– Vi lå godt nok i telt og ikke camping­vogn, men jeg kunne stadig huske, hvor hyggeligt det var. Som ung var jeg også på jordomrejse med en veninde, og da vi rejste tværs over USA, boede vi i tomandstelte på forskellige campingpladser. Det var mega fedt og hyggeligt, siger hun.

Fra den tur finder hun i øvrigt også sin fedeste naturoplevelse til dato.

– Jeg sad i et telt kl. 4 om morgenen og så solen stå op over Monument Valley. Det var helt ubeskriveligt. En stor, stor oplevelse, som jeg rigtigt gerne vil opleve igen. Og meget gerne i en autocamper sammen med hele familien.

Vores børn elsker camping. Der er masser af legekammerater, gode legepladser, et badeland, moon cars og masser af aktiviteter hver dag.

Regndråber på teltdugen

Overbevist om campingvognens gode mulig­heder for en børnefamilie på fire besluttede familien Hembo at leje en campingvogn på Løkken Klit Camping.

– Det er uden sammenligning noget af det bedste, vi har prøvet. Naturligvis er ferier altid bedst, når solen skinner. Men selv når det regner, er det super hyggeligt at sidde inde i forteltet og lytte til regndråberne på teltdugen, siger hun.

Løkken Klit Camping udmærker sig ved at have meget fine køkken- og badeforhold samt en lang række af aktiviteter for børnene.

– Vores børn elsker camping. Der er mas­ser af legekammerater, gode legepladser, et badeland, moon cars og masser af aktiviteter hver dag, siger hun.

– Claus og jeg er også meget begejstrede for campingferie. De mange løbeture langs stranden og den indre ro, det giver at være i et med naturen. Vi kunne gøre det igen og igen.

Kender de gode is

Samtidig ligger campingpladsen tæt på både strand og by.

– Campingferie er rigtig hyggelig familieferie. Man kommer hinanden meget mere ved, fordi man trods alt lever på begrænset plads. Vi får spillet kort og slappet godt og grundigt af. Alt det, der er svært i en hverdag med fuldtidsarbejde, skole og fritidsaktiviteter, siger Christina Hembo.

I seks år i træk – sidste år udvidede familien sågar campingturen i Løkken med endnu en uge – har familien Hembo nydt cam­pinglivets glæder. Hver gang i Løkken Klit Camping.

– Vi har hvert år talt om, at vi skulle prøve et nyt sted. Men vi ender altid med Løkken Klit Camping, for vi ved, hvad vi får. Her bliver vi ikke skuffet, og vi kender de gode is i is­kiosken, siger hun med et smil.

Vi har hvert år talt om, at vi skulle prøve et nyt sted. Men vi ender altid med Løkken Klit Camping, for vi ved, hvad vi får.

Camping til havs

I år er campingvognen dog indtil videre valgt fra – men ferien er ikke helt planlagt færdig, understreger hun – til fordel for en motorbåd, som familien har erhvervet.

– Vi har købt en flydende campingvogn – en motorbåd – som vi planlægger at bruge denne sommerferie ombord på. Mine forældre havde også båd, da jeg var barn, og at sejle er lidt lige som at være på camping. Her er man også samlet på et relativt lille sted ude i naturen, siger hun.

Campingeventyret er dog ikke slut for familien Hembos vedkommende.

– Jeg har det lidt mærkeligt med, at vi ikke skal til Løkken Klit Camping i år, men måske vi alligevel kommer derop i år -bare i en anden uge. Det tror jeg faktisk næsten helt sikkert, at vi gør, smiler hun.

Læs hele artiklen som pdf her